Bezoek zonder toezicht

Een jongere mag soms bezoek krijgen van zijn partner of kind(eren) zonder dat daar iemand bij is. Daar zijn wel wat regels aan verbonden. Hij moet bijvoorbeeld ouder zijn dan achttien, langer dan drie maanden in Teylingereind zijn en niet voor een zedendelict. Als hij een verlofstatus heeft en dus af en toe naar buiten mag, kan hij geen bezoek zonder toezicht krijgen. 

BEZOEK VAN DE PARTNER
Ook de relatie moet aan wat eisen voldoen. Het stel moet bijvoorbeeld al vanaf voordat hij in Teylingereind kwam bij elkaar zijn en de partner moet een vaste bezoeker van de jongere zijn. Samen kunnen zij bij de gedragswetenschapper van de groep van de jongere een bezoek zonder toezicht aanvragen. Als de gedragswetenschapper beslist dat het mag, kunnen ze een afspraak plannen in de speciale bezoekzondertoezichtruimte. Daarin staat een bed, een stoel en een kastje. Aan de kamer zit een klein badkamertje vast.

BEZOEK VAN KIND(EREN)
Bezoek van zijn kind(eren) zonder mensen erbij kan een jongere ook aanvragen bij de gedragswetenschapper. Daarvoor is er een andere ruimte, de familiekamer, met twee banken, een tafel en stoelen en wat speelgoed.