Hoe gaat een bezoek?

Hoe gaat een bezoek aan een jongere in Teylingereind? U leest het hier.

Afspraak maken

Als u op bezoek wilt komen, belt of mailt u met de bezoekadministratie. Het telefoonnummer is 071 305 55 55. De medewerker vraagt u een lijst in te vullen. Op die lijst staan vragen over uw gezondheid. De vragen gaan alleen over dingen die op corona kunnen wijzen, niet over andere ziektes. Als u gezond bent, kunt u komen. 

Op de dag en tijd die afgesproken is, komt u naar Teylingereind. Hoe u bij ons komt, vindt u hier. Bij de slagboom drukt u op de knop. Daar zegt u dat u op bezoek komt.

Aanmelden

Op de bezoektijd gaat u naar de receptie. Die zit in ons gebouw meteen rechts. U zegt uw naam en voor wie u komt. Dan geeft u uw paspoort of ID-bewijs. Zo kunnen we zien dat u het bent.

De medewerker bij de receptie vult de lijst nog een keer met u in. Ook krijgt u daar een thermometer waarmee u op uw voorhoofd uw temperatuur meet. Als die onder 38 graden is en u heeft verder geen klachten, dan kunt u naar binnen. 

Wat mag er (niet) mee naar binnen?

Niet alles mag mee naar binnen. Uw jas, tas en telefoon kunt u in een kluisje leggen bij de ingang. De mensen van de beveiliging hebben voor u een sleutel voor een kluisje.

Huisdieren of eten en drinken mogen ook niet mee naar binnen. In de wachtkamer staat een automaat waar u koffie, thee, een blikje drinken en iets lekkers kan kopen voor tijdens het bezoek. De jongere mag het niet na afloop meenemen naar zijn kamer. Als hij daar iets lekkers wil eten of drinken, kan hij dat zelf bestellen.

Sommige dingen zijn niet alleen verboden om mee te nemen. Ze zijn strafbaar. Sigaretten, geld, camera’s, laptops en tablets, alcohol, drugs, wapens en gereedschap bijvoorbeeld. Strafbaar betekent dat we de politie moeten bellen en aangifte doen als we merken dat u ze mee heeft. U mag daarna drie maanden niet meer op bezoek komen en kunt een straf krijgen van de rechter. Zeker weten dat u niet per ongeluk iets meeneemt wat verboden is? Hier staat de hele lijst met verboden voorwerpen.

Pieploos door het poortje

Als u alles opgeborgen heeft in het kluisje, loopt u door de detectiepoort. Dat is een poort die gaat piepen als u iets meeneemt waar metaal in zit, net als op het vliegveld. Als de poort gaat piepen, komt er iemand van de beveiliging bij. Hij of zij mag dan aan uw kleren en lichaam voelen of u iets mee heeft wat niet mag. Ook kunnen ze met een apparaat zoeken naar wat er piept, of een speciale hond aan u laten ruiken. Deze hond kan bijvoorbeeld ruiken of u drugs of een telefoon meeneemt.

U hoeft niet mee te werken aan deze controle. Dat betekent dan wel dat u niet naar binnen kan en het bezoek dus niet doorgaat.

Wachtruimte

Bent u pieploos door het poortje? Dan kunt u naar de wachtkamer. Die is links achter het poortje. U kunt daar uw handen wassen. Daarna wacht u er tot de groepsleider van de jongere u komt halen. 

Bezoekruimte

De groepsleider neemt u mee naar onze bezoekruimte. U gaat zitten op de stoelen die de medewerker u aanwijst. Op de tafels van de bezoekruimte staan schermen. Daarachter zit de jongere die u bezoekt. U mag hem niet aanraken en hij u ook niet. Ook mag er niemand eten en drinken tijdens het bezoek. 

Het is heel raar en vervelend om elkaar niet aan te kunnen raken. Toch is het nodig, om te voorkomen dat er meer mensen ziek worden. Daarom heeft de minister deze afspraken met ons gemaakt. Het is dus belangrijk dat u zich eraan houdt. Lukt dat niet, dan helpen we u herinneren aan de afspraken. Als het mis blijft gaan, kunnen we u vragen om voorlopig niet meer op bezoek te komen.

Er kunnen ook andere jongeren in de ruimte zijn met hun bezoek. Ook is er altijd iemand van de groepsleiding of de beveiliging bij die kijkt of alles goed gaat. Als een van hen vraagt of u iets wil doen, dan moet u daarnaar luisteren. 

Als de bezoektijd om is, gaan de jongeren weer terug naar hun groep. U wordt weer teruggebracht naar de kluisjes om uw spullen op te halen.