Hoe gaat een bezoek?

Hoe gaat een bezoek aan een jongere in Teylingereind? U leest het hier.

Afspraak maken

Vooraf belt u 071-305 55 55 om een afspraak te maken. Op de dag en tijd die afgesproken is, komt u naar Teylingereind. Hoe u bij ons komt, vindt u hier. Bij de slagboom drukt u op de knop en zegt u dat u op bezoek komt.

Aanmelden

In ons gebouw zit rechts meteen de receptie. Daar noemt u uw naam en voor wie u komt. Ook laat u daar uw ID-bewijs zien. Dat is uw paspoort, rijbewijs of ID-kaart. Zo kunnen we zien dat u het bent.

Wat mag er (niet) mee naar binnen?

Niet alles mag mee naar binnen. Uw jas, tas en telefoon kunt u in een kluisje leggen bij de ingang. De mensen van de beveiliging hebben voor u een sleutel voor een kluisje.

Huisdieren of eten en drinken mogen ook niet mee naar binnen. In de wachtkamer staat een automaat waar u koffie, thee, een blikje drinken en iets lekkers kan kopen voor tijdens het bezoek. De jongere mag het niet na afloop meenemen naar zijn kamer. Als hij daar iets lekkers wil eten of drinken, kan hij dat zelf bestellen.

Sommige dingen zijn niet alleen verboden om mee te nemen. Ze zijn strafbaar. Sigaretten, geld, camera’s, laptops en tablets, alcohol, drugs, wapens en gereedschap bijvoorbeeld. Strafbaar betekent dat we de politie moeten bellen en aangifte doen als we merken dat u ze mee heeft. U mag daarna drie maanden niet meer op bezoek komen en kunt een straf krijgen van de rechter. Zeker weten dat u niet per ongeluk iets meeneemt wat verboden is? Hier staat de hele lijst met verboden voorwerpen.

Pieploos door het poortje

Als u alles opgeborgen heeft in het kluisje, loopt u door de detectiepoort. Dat is een poort die gaat piepen als u iets meeneemt waar metaal in zit, net als op het vliegveld. Als de poort gaat piepen, komt er iemand van de beveiliging bij. Hij of zij mag dan aan uw kleren en lichaam voelen of u iets mee heeft wat niet mag. Ook kunnen ze met een apparaat zoeken naar wat er piept, of een speciale hond aan u laten ruiken. Deze hond kan bijvoorbeeld ruiken of u drugs of een telefoon meeneemt.

U hoeft niet mee te werken aan deze controle. Dat betekent dan wel dat u niet naar binnen kan en het bezoek dus niet doorgaat.

Wachtruimte

Bent u pieploos door het poortje? Dan kunt u naar de wachtkamer. Die is links achter het poortje. U kunt daar zitten tot de groepsleider van de jongere u komt halen. U kunt daar ook koffie, thee, een blikje fris of iets lekkers uit een automaat halen voor bij het bezoek.

Bezoekruimte

De groepsleider neemt u mee naar onze bezoekruimte. Daar ziet u de jongere voor wie u komt. Er kunnen ook andere jongeren zijn met hun bezoek. Ook is er altijd iemand van de groepsleiding of de beveiliging bij die kijkt of alles goed gaat. Als een van hen vraagt of u iets wil doen, dan moet u daarnaar luisteren.

Als de bezoektijd om is, gaan de jongeren weer terug naar hun groep. U wordt weer teruggebracht naar de kluisjes om uw spullen op te halen.