Laatste nieuws

Het aantal zieke medewerkers binnen Teylingereind loopt op. Helaas zijn er inmiddels ook jongeren positief getest. Daarom hebben we besloten om van 23 oktober tot 6 november in quarantaine te gaan. Hieronder leest u wat dat inhoudt.

Laatste nieuws

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2020 15:40

TEYLINGEREIND IN QUARANTAINE TOT 6 NOVEMBER

Het aantal zieke medewerkers binnen Teylingereind loopt op. Helaas zijn er inmiddels ook jongeren positief getest. Eerder deze week hebben we strengere coronaregels afgesproken. Gisterenavond hebben we besloten om nog een stap verder te gaan. In overleg met o.a. de GGD zijn we hierop uitgekomen.

Vanaf vandaag, 23 oktober zijn we twee weken in ‘quarantaine’.

Vanaf morgen, 24 oktober, is er één dienst per dag. Die is van tien uur ’s ochtends tot acht uur ’s avonds. Net als in het weekend. Zo hoeven er minder mensen naar binnen en naar buiten. Dat maakt de kans op besmetting kleiner. En we kunnen met minder mensen de groepen toch zoveel mogelijk open houden. Zo hebben de jongeren het minste last van het grote aantal medewerkers dat ziek of in preventieve quarantaine is.

De jongeren en de groepsleiding blijven altijd op de leefgroep. We gaan een speciaal activiteitenprogramma op de leefgroepen aanbieden.

Er mag deze twee weken geen bezoek komen. Jongeren mogen wel beeldbellen met hun ouders. Ook afspraken met bijvoorbeeld advocaten of de rechtbank gaan via telefoon of beeldbellen. Alleen als het echt niet anders kan, mag dat live.

Alle trainingen, sollicitatiegesprekken en overleggen gaan digitaal. Als dat niet kan, verplaatsen we ze naar een later moment.

Alle medewerkers van de ondersteunende diensten werken vanuit huis. Alleen als ze echt nodig zijn op locatie, komen ze naar Teylingereind.

Al met al ingrijpende maatregelen, die wij ook liever niet zouden nemen. Toch denken we dat ze nuttig en nodig zijn. Het is een vreemde tijd, die zwaar is voor ons allemaal, jongeren én medewerkers. Samen komen we hier doorheen. Daar hebben we vertrouwen in.

Heeft u vragen of wilt u de jongeren en medewerkers een hart onder de riem steken? Dat kan via corona@teylingereind.nl