Laatste nieuws

Hier leest u het laatste nieuws uit Teylingereind en hoe we omgaan met corona.

LEEFGROEP IN QUARANTAINE

Laatst aangepast: 16 december 2020 18:10

Op dit moment zijn er meerdere jongeren van één leefgroep besmet met het coronavirus. De besmetting is ontstaan door een bezoeker die zonder het te weten ziek was. Er zijn ook medewerkers die klachten hebben. Zij zijn thuis en werken niet.

De leefgroepen is hierom in quarantaine tot dinsdag 22 december. Quarantaine betekent dat de jongeren niet van de leefgroep af gaan en geen bezoek mogen ontvangen. Medewerkers die op de afdeling werken, dragen een mondmasker en handschoenen. Ook zij komen niet op andere plaatsen in het gebouw dan de leefgroep. De jongeren van de leefgroep en hun ouders krijgen hier persoonlijk uitleg over.

Een groep in quarantaine zetten is een vervelend middel, maar het werkt goed. Dat hebben we bij eerdere quarantaines gezien. We gaan er vanuit dat we hiermee kunnen zorgen dat het virus zich niet verder verspreidt binnen de instelling.

De rest van de inrichting kan wel open blijven. We houden ons aan de RIVM-richtlijnen: mondkapjes dragen, anderhalve meter afstand, veel en vaak handen wassen, geen handen schudden en meteen thuisblijven en testen bij klachten. Ook bezoekers moeten een mondkapje op.

Heeft u vragen? Dan kunt u mailen naar corona@teylingereind.nl.

Vernielingen aangericht in Teylingereind

1 december 2020 12u28

Gisteravond is er een opstand geweest op twee groepen in Teylingereind. In verschillende media wordt gesproken van een uitbraakpoging of zelfs een ontvluchting. Dat is niet het geval. Wat er wel gebeurd is, is dat een kleine twintig jongeren de spullen van drie leefgroepen hebben vernield.

Om de situatie onder controle te krijgen, hebben we de politie en een intern bijstandsteam ingeschakeld. Zij hebben minimaal hoeven ingrijpen. Er zijn een aantal jongeren apart geplaatst.

 

Er zijn geen medewerkers gewond geraakt. Eén jongere heeft zich tijdens het stukmaken van spullen verwond. Hij heeft medisch verzorging gehad en het gaat nu weer goed met hem.

We doen nader onderzoek naar wat er precies gebeurd is. De daders worden of disciplinair gestraft of er wordt aangifte van vernieling gedaan.

Omdat er veel kapot is op de groepen, kunnen de jongeren daar nu niet zijn. Negen jongeren konden we intern opvangen. Tien anderen zijn overgeplaatst naar een andere instelling. Vandaag zijn we gestart met het herstellen van de groepen. Zodra die weer beschikbaar zijn, gaan we kijken of de jongeren weer terug kunnen komen.

TEYLINGEREIND op 16 november uit QUARANTAINE

11 november 2020

Het einde van de quarantaineperiode komt in zicht. Er zijn geen jongeren meer ziek. Ook veel collega’s zijn weer beter. Daarom hebben we besloten om op 16 november uit quarantaine te gaan. Dat betekent het volgende:

 • Vanaf 16 november start het gewone dagprogramma weer op. Dat ziet er wel iets anders uit dan eerst. We doen nu namelijk meer activiteiten op de leefgroep. Ook school komt voor een deel naar de leefgroep toe.
    
 • Jongeren mogen vanaf 16 november weer bezoek krijgen van iedereen op hun bezoeklijst. Dat kan op de gewone bezoektijden. Bezoek moet altijd eerst een afspraak maken. Bezoekers die door de instelling lopen, dragen een mondkapje. Het kapje mag af als u in de bezoekzaal zit.
   
 • Afspraken met professionals gaan nog via (beeld)bellen.
  Afspraken met bijvoorbeeld advocaten of de reclassering gaan via telefoon of beeldbellen. Alleen als het echt niet anders kan, mag dat live. Jongeren kunnen wel weer naar de rechtbank.
   
 • Sollicitatiegesprekken blijven waar het kan digitaal. Wel gaan we weer beginnen met de meedraaidiensten die onderdeel zijn van veel sollicitaties.
   

We zijn heel trots op alle jongeren en medewerkers die de moed erin houden tijdens deze lastige tijd. En met succes! Gelukkig kunnen we vanaf maandag gaan versoepelen. Voor nu houden we nog even vol, zodat we maandag gezond en vol goede moed weer kunnen opstarten.

TEYLINGEREIND LANGER IN QUARANTAINE (TOT 16 NOVEMBER)

4 november 2020

Het einde van de twee weken quarantaine komt in zicht. Er zijn geen jongeren meer ziek. Helaas nog wel veel collega’s. Daarom hebben we besloten de quarantaine tot 16 november te laten duren. Dat betekent het volgende:

 • Tot 16 november is er één dienst per dag, van 10 tot 20 uur. 
   
 • De jongeren en de groepsleiding blijven altijd op de leefgroep. 
  Les, sport en activiteiten doen we op de leefgroep of de luchtplaats.
   
 • Er mogen in het weekend ouders uit 1 huishouden of partner op bezoek komen. 
  Dat kan op de gewone bezoektijden. Wel altijd eerst een afspraak maken. Bezoekers die door de instelling lopen, moeten een mondkapje dragen. Het kapje mag af als u in de bezoekzaal zit.
   
 • Jongeren mogen ook beeldbellen met hun ouders.
  Ook afspraken met bijvoorbeeld advocaten of de reclassering gaan via telefoon of beeldbellen. Alleen als het echt niet anders kan, mag dat live. Jongeren kunnen wel weer naar de rechtbank.
   
 • Alle trainingen, sollicitatiegesprekken en overleggen blijven digitaal.
   
 • Alle medewerkers van de kantoorafdelingen werken vanuit huis. 
  Alleen als ze echt nodig zijn op locatie, komen ze naar Teylingereind.

We zijn heel trots op alle jongeren en medewerkers die de moed erin houden tijdens deze lastige tijd. En we zien dat het helpt, want er zijn al veel groepen uit isolatie. Daarom houden we nog even vol.

Teylingereind in quarantaine tot 6 november

23 oktober 2020

Het aantal zieke medewerkers binnen Teylingereind loopt op. Helaas zijn er inmiddels ook jongeren positief getest. Eerder deze week hebben we strengere coronaregels afgesproken. Gisterenavond hebben we besloten om nog een stap verder te gaan. In overleg met o.a. de GGD zijn we hierop uitgekomen.

Vanaf vandaag, 23 oktober zijn we twee weken in ‘quarantaine’.

Vanaf morgen, 24 oktober, is er één dienst per dag. Die is van tien uur ’s ochtends tot acht uur ’s avonds. Net als in het weekend. Zo hoeven er minder mensen naar binnen en naar buiten. Dat maakt de kans op besmetting kleiner. En we kunnen met minder mensen de groepen toch zoveel mogelijk open houden. Zo hebben de jongeren het minste last van het grote aantal medewerkers dat ziek of in preventieve quarantaine is.

De jongeren en de groepsleiding blijven altijd op de leefgroep. We gaan een speciaal activiteitenprogramma op de leefgroepen aanbieden.

Er mag deze twee weken geen bezoek komen. Jongeren mogen wel beeldbellen met hun ouders. Ook afspraken met bijvoorbeeld advocaten of de rechtbank gaan via telefoon of beeldbellen. Alleen als het echt niet anders kan, mag dat live.

Alle trainingen, sollicitatiegesprekken en overleggen gaan digitaal. Als dat niet kan, verplaatsen we ze naar een later moment.

Alle medewerkers van de ondersteunende diensten werken vanuit huis. Alleen als ze echt nodig zijn op locatie, komen ze naar Teylingereind.

Al met al ingrijpende maatregelen, die wij ook liever niet zouden nemen. Toch denken we dat ze nuttig en nodig zijn. Het is een vreemde tijd, die zwaar is voor ons allemaal, jongeren én medewerkers. Samen komen we hier doorheen. Daar hebben we vertrouwen in.

Heeft u vragen of wilt u de jongeren en medewerkers een hart onder de riem steken? Dat kan via corona@teylingereind.nl