Laatste nieuws

Hier leest u het laatste nieuws uit Teylingereind en hoe we omgaan met corona.

Veel groepen in quarantaine

Door de oplopende coronabesmettingen moeten er in Teylingereind leefgroepen in quarantaine en dat kan per dag veranderen. Vanwege besmettingen onder medewerkers zijn er niet altijd voldoende medewerkers beschikbaar voor de diensten. Om daarop in te spelen hebben wij besloten om een verkort programma te gaan draaien. Dit geldt van maandag 17 januari tot en met 30 januari a.s. Mogelijk wordt deze periode verlengd.  Een verkort dagprogramma houdt in dat we tussen 10.00 uur en 20.00 geopend zijn. Daarvoor en erna kunnen er ook geen bezoekers worden ontvangen. 

Heeft u een afspraak bij Teylingereind? Neem eerst contact met ons op om te kijken of uw afspraak doorgaat of wellicht verzet wordt. Bel: 071 - 305 55 55

Bezoektijden zijn aangepast, zie de pagina, op bezoek bij een jongere in Coronatijd. Aanmelden van bezoek kan elke doordeweekse dag tot 15.00 uur via de bezoekadministratie tel: 071 305 55 55 of mail naar bezoekadministratie@teylingereind.nl

Zit een jongere met zijn leefgroep in quarantaine? Dan kan hij helaas geen bezoek ontvangen, om verspreiding van een mogelijke besmetting te voorkomen.

Bereikbaarheid Teylingereind januari en februari 2022

In januari en februari zjin er werkzaamheden op het terrein van Teylingereind. Let op; hierdoor is het terrein minder toegankelijk.

Van 10-1-2022 t/m 28-1-2022 is de ingang aan de Rijksstraatweg gesloten. Maak deze periode gebruik van de ingang aan het Poelruiterpad.

Van 31-1-2022 t/m 18-2-2022 is de ingang aan het Poelruiterpad gesloten. Maak deze periode gebruik van de ingang aan de Rijksstraatweg.

Mondkapjes terug

23 november 2021

Omdat de coronabesmettingen in Nederland weer fiks oplopen, hebben we besloten in Teylingereind weer mondkapjes te dragen. We vragen dat ook van mensen die op bezoek komen.

Heeft u vragen? Dan kunt u mailen naar corona@teylingereind.nl.

Straks drie in plaats van twee begeleiders op de groep

Donderdag 28 oktober 2021

Vandaag liet demissionair Minister van Rechtsbescherming Sander Dekker weten dat de diensten op de leefgroepen voortaan door drie in plaats van twee mensen gedraaid mogen worden. Ontzettend goed nieuws!

Met drie begeleiders werken betekent namelijk meer individuele tijd voor jongeren, meer tijd en ruimte voor een goede intake en een interessanter en pedagogisch verantwoord dagprogramma.

En ook voor de collega’s is dit goed nieuws. Zij krijgen zo meer lucht in de dag, meer persoonlijk contact, tijd voor dingen als administratieve taken en om extra trainingen te volgen.

Deze stap betekent ook: veel ruimte voor nieuwe collega’s. Op begeleiderbijteylingereind.nl vind je de vacature!

LEEFGROEP IN QUARANTAINE

Laatst aangepast: 26 september 2021

Vanwege een coronabesmetting van een medewerker is leefgroep de Gaag in quarantaine. Alle jongeren kunnen een coronatest krijgen. Deze test is vrijwillig. Medewerkers die in nauw contact geweest zijn met hun zieke collega blijven thuis en laten zich testen.

Tijdens de quarantaine mogen de jongeren alleen op hun leefgroep en eigen luchtplaats komen. Op maandag 27 september zal de Medische Dienst laten weten tot wanneer de quarantaine duurt.

Medewerkers die op de afdeling werken, dragen een mondmasker en handschoenen. Ook zij komen niet op andere plaatsen in het gebouw dan de leefgroep. De jongeren van de leefgroep hebben hier uitleg over gekregen. Ze mochten ook hun ouders erover bellen.

Een groep in quarantaine zetten is een vervelend middel, maar het werkt goed. Dat hebben we bij eerdere quarantaines gezien. We gaan er vanuit dat we hiermee kunnen zorgen dat het virus zich niet verder verspreidt binnen de instelling.

De rest van de inrichting kan wel open blijven. We houden ons aan de RIVM-richtlijnen.

Heeft u vragen? Dan kunt u mailen naar corona@teylingereind.nl.