Op bezoek bij een jongere

Vanaf 3 juni mogen ouders weer op bezoek komen. Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn daar wel wat nieuwe regels voor. Hoe een bezoek nu gaat, leest u hieronder.

Weer bezoek van ouders

Begin april besloot de minister dat de jongeren in Teylingereind en andere JJI’s geen bezoek meer mochten krijgen. Nu mogen we het bezoek weer op gaan starten.

Vanaf 3 juni mogen alle jongeren eens per week een uur hun ouders (of wettelijk verzorgers) op bezoek krijgen. Ander bezoek dan ouders mag op dit moment nog niet, dus broertjes en zusjes kunnen helaas niet mee. Alleen ouders zonder verkoudheids- of andere coronaklachten mogen komen.

Om te zorgen dat er niemand ziek wordt, hebben we nieuwe regels voor dit bezoek. Die nieuwe regels zijn even wennen, ook voor ons, maar samen gaan we ervoor zorgen dat iedereen zich eraan kan houden.

Hoe gaat een bezoek?

VOOR UW BEZOEK
Als u op bezoek wilt komen, belt of mailt u met de bezoekadministratie. Zij vragen u een lijst in te vullen met vragen over uw gezondheidsklachten als u die heeft. De vragen gaan alleen over dingen die op corona kunnen wijzen, niet over andere ziektes.

TIJDENS HET BEZOEK
Op de bezoektijd gaat u naar de receptie. Daar geeft u uw naam en paspoort of ID-bewijs. Zij vullen de lijst nog een keer met u in. Ook krijgt u daar een thermometer waarmee u op uw voorhoofd uw temperatuur meet. Als die onder 38 graden is en u heeft verder geen klachten, dan kunt u naar binnen.

Binnen wast u eerst uw handen. Daarna gaat u naar de stoelen die de medewerker u aanwijst. Op de tafels van de bezoekruimte staan schermen. Daarachter zit dan uw zoon. U mag hem niet aanraken en hij u ook niet. Ook mag er niemand eten en drinken tijdens het bezoek.

Bezoektijden

  Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag
18u30-19u30 Rak Lier Zift Gaag Zee
20u15-21u15 Klink Nes Lei Rijn Dijk

Waarom deze regels?

WAAROM DEZE REGELS?
Het is heel raar en vervelend om elkaar niet aan te kunnen raken. En ook om elkaar minder te kunnen zien dan voor corona. Toch is het nodig, om te voorkomen dat er meer mensen ziek worden. Daarom heeft de minister deze afspraken met ons gemaakt. Het is dus belangrijk dat u zich eraan houdt. Lukt dat niet, dan helpen we u herinneren aan de afspraken. Als het mis blijft gaan, kunnen we u vragen om voorlopig niet meer op bezoek te komen.

Vragen?

Dan kunt u mailen naar corona@teylingereind.nl. Ouders of wettelijk verzorgers kunnen ook bellen met de mentor van hun zoon.