Bezoek zonder toezicht

Soms mag je bezoek krijgen van je partner of kind(eren) zonder dat daar iemand bij is. Daar zijn wel wat regels aan verbonden. Je moet bijvoorbeeld ouder zijn dan achttien, langer dan drie maanden in Teylingereind zijn en niet voor een zedendelict. Als je een verlofstatus hebt en dus af en toe naar buiten mag, kun je geen bezoek zonder toezicht krijgen. 

BEZOEK VAN JE PARTNER
Ook de relatie moet aan wat eisen voldoen. Jullie moeten bijvoorbeeld al vanaf voordat je in Teylingereind kwam bij elkaar zijn en je partner moet regelmatig bij je op bezoek geweest zijn. Samen kunnen jullie dan bij de gedragswetenschapper van je groep een bezoek zonder toezicht aanvragen. Als de gedragswetenschapper zegt dat het mag, kunnen jullie een afspraak plannen in de speciale bezoekzondertoezichtruimte. Daarin staat een bed, een stoel en een kastje. Aan de kamer zit een klein badkamertje vast.

BEZOEK VAN KIND(EREN)
Als je graag je kinderen wil zien zonder dat er iemand bij is, kan dat soms ook. Dat kun je, net als het bezoek van je partner, aanvragen bij de gedragswetenschapper. Voor bezoek van kinderen hebben we een andere ruimte, de familiekamer, met twee banken, een tafel en stoelen en wat speelgoed.