Wat is Teylingereind?

Forensisch Centrum Teylingereind is een justitiële jeugdinrichting (JJI). Sommige mensen zeggen: jeugdgevangenis. Dat klopt niet helemaal. Een gevangenis is in Nederland alleen voor volwassenen. Een JJI lijkt er wel op, omdat je er van de rechter naartoe moet en opgesloten bent, maar er zijn ook verschillen. Wij hebben bijvoorbeeld een vast dagprogramma en leren je dingen die je nodig hebt om weer mee te kunnen doen in de maatschappij. Van je bed opmaken, een was doen en koken tot beter nadenken voor je iets doet, minder snel boos worden en verstandige keuzes maken.

Alles wat je nodig hebt, vind je binnen de muren van Teylingereind. Er is een dokter, een kapper, een sportzaal en fitnessruimte, een studio om muziek te maken,  therapie- en lesruimtes en een atelier. En er is een school en een grote werkplaats.

School en werk

Op onze school De Burcht, kun je diploma’s halen, en werktrajecten doen waarin je met een werk-leermeester aan de slag gaat. Zo kun je werkervaring opdoen waar je buiten ook iets aan hebt, zoals schilderen of de tuin bijhouden.

Binnen Teylingereind sta je er nooit alleen voor. Je hebt een mentor, groepsleiders, leraren en nog veel meer mensen die samen met jou, en als het kan je familie, zorgen dat je tijd bij ons zinvol is. Dat je leert en groeit, zodat je straks niet opnieuw de fout in gaat.