Aanmoedigen betekent in Teylingereind: kijken naar wat je kunt. Applaus kan iemand over de streep helpen. Zeker als dat van je ouders en je familie komt. Zij zijn wat ons betreft onmisbaar in het veranderingsproces.

Lees meer

Academische Werkplaats

Eind 2010 is de Academische Werkplaats Forensische Zorg voor Jeugd (AWFZJ) van start gegaan, de eerste in het jeugdforensische veld.

Hiermee slaan acht organisaties de handen ineen en gaan een samenwerking aan met als doel: het verbeteren van de zorg aan jongeren met justitiecontacten, zodat zij in de toekomst weer positief kunnen deelnemen aan de samenleving en de kans op recidive wordt verkleind.

De AWFZJ is een samenwerkingsverband van twee justitiƫle jeugdinrichtingen (Forensisch Centrum Teylingereind en LSG-Rentray), twee GGZ-instellingen (De Bascule en Curium-LUMC), twee universitaire afdelingen Kinder- en Jeugdpsychiatrie (VUmc en LUMC) en twee Hogescholen (Hogeschool Leiden en Windesheim Flevoland). Dankzij deze samenwerking kan een unieke koppeling worden gemaakt tussen wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en de praktijk.

De AWFJZ wordt gesubsidieerd door ZonMw.