Op school kan elke jongere ontdekken dat hij echt wat kan. En wie dat ontdekt, wil vaak meer. De docenten stimuleren hen daarbij zo veel mogelijk. Want wie leert, bouwt aan zijn basis om weer mee te doen in de samenleving.

Lees meer

Ouders/bezoekers

Teylingereind vindt het belangrijk dat ouder(s)/verzorger(s) worden betrokken bij het verblijf van hun kind in onze inrichting. Zij zijn één van de belangrijkste succesfactoren voor de terugkeer naar de samenleving.

Met andere woorden: een jongere die steun krijgt van zijn ouders heeft meer kans in de maatschappij. Ouders mogen hun kind bezoeken en we betrekken hen ook bij de behandeling. Ze horen erbij op bijzondere momenten, bijvoorbeeld tijdens vieringen, diploma-uitreikingen en presentaties. Er zijn ouderavonden en ouders koken soms zelfs op de groepen. We betrekken de ouders ook direct in het veranderproces van hun kind, bijvoorbeeld door middel van gezinsbehandeling of bij de voorbereiding op het verlof. Ouders die hieraan meewerken zijn een enorme stimulans voor hun kind. Het verlof biedt ook de mogelijkheid belangrijke mensen te ontmoeten buiten de muren van Teylingereind. Ook dat is een reden voor jongeren om zich in te zetten.

In onderstaand filmpje vertelt pedaogogisch medewerker Kelly over Teylingereind en de mogelijkheden die er zijn voor ouders om langs te komen.