Als mens heb je anderen nodig om vooruit te komen in de samenleving. Mensen op wie je kunt bouwen, die je kunt vertrouwen. Dat besef is essentieel. Dus leren jongeren op allerlei manieren samen te werken: met elkaar, met groepsleiding of tijdens stage.

Lees meer

Website TOPleefklimaat gelanceerd

Forensisch Centrum Teylingereind heeft de afgelopen jaren samen met de Hogeschool Leiden geïnvesteerd in het verbeteren van het leefklimaat in de vorm van wetenschappelijk onderzoek.

De uitkomsten van dit onderzoek laten zien dat pedagogisch medewerkers een belangrijke invloed hebben op het leefklimaat. Een veilig, stabiel en positief leefklimaat is van essentieel belang voor de opvoeding, ontwikkeling en behandeling van de jongeren. Maar hoe creëer je zo'n leefklimaat?

Als antwoord op deze vraag hebben Teylingereind en de Hogeschool Leiden de handen ineen geslagen. Onder de naam TOPleefklimaat worden trainingen ontwikkeld en aangeboden aan professionals die werkzaam zijn binnen de residentiële jeugdzorg.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.topleefklimaat.nl. Deze site is op 12 november jl. gelanceerd tijdens het congres 'Leefklimaat in gesloten jeugdinstellingen' te Utrecht.