Jongeren moeten gaan inzien dat ze andere, betere mogelijkheden hebben. Het perspectiefplan is de concrete basis daarvoor. Hierin staat waaraan de jongere gaat werken, hoe dat verloopt en hoe zijn gedrag verbetert.

Lees meer

Jongeren ontwerpen kerstkaarten voor het goede doel

Jongens aan het ontwerpen

Vorig jaar omstreeks deze tijd waren wij in de ban van Serious Request, waarbij geld werd ingezameld voor het Rode Kruis (moeders in oorlogsgebieden). Ook jongeren en medewerkers van Teylingereind droegen hier aan bij. Er was een sponsorloop en een postzegelontwerpwedstrijd voor jongeren georganiseerd. De opbrengst van de loop en de zegelverkoop is gedoneerd aan het Rode Kruis.

Kerstkaarten
Dit jaar hebben we een andere actie voor het goede doel: het ontwerpen van kerstkaarten. Alle jongeren maken onder leiding van een professioneel ontwerper een persoonlijke kerstkaart. Ze zijn vrij in hoe ze de kaart vormgeven, het kan gaan om een gelukswens, wat Kerst voor hen betekent of hoe ze de toekomst, het nieuwe jaar, voor zich zien.

Ontworpen door één van de jongeren

Goed doel
Uiteindelijk worden de vijf beste, mooiste, creatiefste en/of origineelste ontwerpen uitgekozen en in een hoge oplage afgedrukt en verkocht aan medewerkers, ouders en externen. Zo heeft Hogeschool Leiden al 250 kaarten besteld. De opbrengst van de kaartverkoop komt ten goede aan één van de goede doelen die de jongeren mogen uitkiezen: War Child, Ronald McDonald, Orange babies of Young in Prison.