Jongeren in Teylingereind doen even niet meer mee in de samenleving, maar diep van binnen is dat juist wat ze willen. Een baan, een huis, een relatie, het gevoel dat je ertoe doet. Wij willen hen leren wat er nodig is om weer mee doen.

Lees meer

Rekenkamer: jongeren in JJI's beter behandeld

De behandeling van jongeren in justitiƫle jeugdinrichtingen (JJI's) is de afgelopen jaren flink verbeterd. Dat schrijft de Algemene Rekenkamer in een zogenoemd terugblikonderzoek dat 22 maart is gepubliceerd.

Het onderzoek is een vervolg op een eerder onderzoek uit 2007. De jongeren worden nu op hun vertrek voorbereid en ook nazorg is inmiddels geregeld. Er is echter nog geen zicht op het effect van alle inspanningen en de kosten per jongere zijn fors hoger dan in 2007.

De Rekenkamer beveelt staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie aan om een methode te ontwikkelen voor het vaststellen van de maatschappelijke effecten van verblijf, behandeling en nazorg van de jongeren en deze punten vanaf 2013 te meten. Ook pleit de kamer voor een einddiagnose van elke jongere die een justitiƫle jeugdinrichting verlaat, waarin de gemaakte vorderingen voor terugkeer in de maatschappij en de kosten van verblijf en behandeling zijn opgenomen.

Bron: Algemene Rekenkamer