Keuzes maken is belangrijk. Zeker wanneer de jongere terugkeert in de maatschappij is het noodzaak dat hij heeft leren inzien hoe hij de goede keuzes maakt. Dus niet terugvallen in crimineel gedrag, maar toekomstgericht denken en doen.

Lees meer

Het levensverhaal van Joseph Oubelkas maakte indruk

Oubelkas

Joseph Oubelkas was 15 augustus jl. in Forensisch Centrum Teylingereind om zijn levenverhaal te vertellen aan de jongeren die hier verblijven. De jongens waren diep onder de indruk. Piet van Kampen, journalist bij het Witte Weekblad, deed hierover verslag.


Achtergrondinformatie
Een ondenkbare nachtmerrie: onschuldig in de gevangenis. Dit is het waargebeurde verhaal van Joseph Oubelkas die eind 2004, op 24-jarige leeftijd, begon aan een zakenreis naar Marokko en daar zonder bewijs of onderzoek wordt veroordeeld tot tien jaar celstraf voor iets wat hij niet heeft gedaan.
Ondanks de fouten in het vonnis en de conclusie van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken dat er geen enkel bewijs richting Joseph wijst, beginnen voor hem de jaren van onterechte gevangenschap.
Tijdens het harde en onrechtvaardige leven in de verschillende gevangenissen bouwt Joseph toch een aantal bijzondere vriendschappen op en wordt hij onvoorwaardelijk gesteund door duizenden brieven en kaarten van vrienden, kennissen en onbekenden, maar het belangrijkste: de 400 brieven van zijn moeder.