Aanmoedigen betekent in Teylingereind: kijken naar wat je kunt. Applaus kan iemand over de streep helpen. Zeker als dat van je ouders en je familie komt. Zij zijn wat ons betreft onmisbaar in het veranderingsproces.

Lees meer

Open dag voor inwoners Teylingen & Oegstgeest op zaterdag 26 oktober

Open dag

Zaterdag 26 oktober 2013 opent Teylingereind zijn deuren voor bezoekers. Inwoners van de gemeenten Teylingen en Oegstgeest zijn van harte welkom om een kijkje te nemen binnen de muren van de inrichting.

Vrijwel iedereen heeft er een idee bij: 'een jeugdgevangenis'. Lang niet iedereen is er binnen geweest. Zeker wanneer er in de directe woonomgeving een justitiƫle jeugdinrichting is gevestigd, bestaat de behoefte om eens binnen te kijken. Teylingereind nodigt omwonenden van harte uit op de open dag van zaterdag 26 oktober 2013.

Rondleiding
Er vinden twee rondleidingen plaats, waarbij een presentatie wordt gegeven over het leven en werken in Teylingereind. Wat gebeurt er precies achter de muren? Wat voor jongeren verblijven er en wie helpt ze met een positieve terugkeer in de samenleving? Bovendien kunnen bezoekers met eigen ogen zien hoe de jongeren voor het eerst Teylingereind binnenkomen, hoe de kamers van de jongeren eruit zien en waar ze naar school gaan.

Aanmelden
Bezoekers, die in het bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs, kunnen zich tot uiterlijk 11 oktober 2013 aanmelden door een e-mail te sturen naar info@teylingereind.nl. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Minimumleeftijd is 12 jaar.