Aanmoedigen betekent in Teylingereind: kijken naar wat je kunt. Applaus kan iemand over de streep helpen. Zeker als dat van je ouders en je familie komt. Zij zijn wat ons betreft onmisbaar in het veranderingsproces.

Lees meer

Young in Prison (YiP) project krijgt vervolg in Teylingereind

17-02-2014

Op dinsdag 18 februari 2014 start het tweede deel van de YiP karavaan, waarbij jongeren uit Teylingereind deelnemen aan de workshops acrobatiek en Rhythm & Drums.

Deelname aan het YiP project sluit aan bij de missie van Forensisch Centrum Teylingereind om jonge gedetineerden succesvol terug te laten keren naar de maatschappij en de kans op recidive te verminderen.

Het project bestaat uit drie hoofdcomponenten: een tournee langs vijf justitiële jeugdinrichtingen, een structureel workshopaanbod en een buurtwegwijs traject na vrijlating. De YiP workshopdocenten gebruiken creativiteit als middel om gedetineerde jongeren sociale en werknemersvaardigheden bij te brengen en zo re-integratie in de maatschappij te bevorderen. De jongeren herwinnen hun zelfvertrouwen en worden na vrijlating 'opgevangen' door vrijwillige mentoren die hen op een positieve manier kennis laten maken met creatieve en sportieve activiteiten in hun buurt.

Workshop tijdens de aftrap

Vorig jaar oktober vond de aftrap plaats in justitiële jeugdinrichting Teylingereind. Deze dag hebben 25 docenten uit binnen- en buitenland muzikale, creatieve, en sportieve workshops verzorgd aan jongeren en medewerkers.

Dinsdag 18 februari 2014 start het vervolgtraject. Jongeren die in Teylingereind verblijven, worden uitgenodigd om deel te nemen aan de workshops acrobatiek en Rhythm & Drums. De eerste workshop wordt verzorgd door een Keniaanse docent van één van de partnerorganisaties van YiP uit Afrika. De tweede door één van de talentvolle Nederlandse workshopdocenten die ook in oktober jl. aanwezig was.

Het buurtwegwijs traject volgt na vrijlating en wordt voornamelijk uitgevoerd door vrijwillige mentoren: zij nemen de jongeren na vrijlating op sleeptouw en laten hen kennismaken met culturele en sportieve mogelijkheden in hun buurt. De vrijwilligers en jongeren leren elkaar kennen in de inrichting en vormen later duo's.