Jongeren moeten gaan inzien dat ze andere, betere mogelijkheden hebben. Het perspectiefplan is de concrete basis daarvoor. Hierin staat waaraan de jongere gaat werken, hoe dat verloopt en hoe zijn gedrag verbetert.

Lees meer

Open dag voor inwoners van de gemeenten Teylingen en Oegstgeest

Teylingereind

09-09-2014

Sassenheim - Zaterdag 11 oktober 2014 opent Forensisch Centrum Teylingereind zijn deuren voor bezoekers. Inwoners van de gemeenten Teylingen en Oegstgeest zijn van harte welkom om een kijkje te nemen binnen de muren van de inrichting.

Vrijwel iedereen heeft er een idee bij: 'een jeugdgevangenis'. Lang niet iedereen is er binnen geweest. Zeker wanneer er in de directe woonomgeving een justitiƫle jeugdinrichting is gevestigd, bestaat de behoefte om eens binnen te kijken. Teylingereind nodigt omwonenden van harte uit voor de open dag van zaterdag 11 oktober 2014.

Rondleiding
Er vindt zowel 's morgens als 's middags een rondleiding plaats. Hierbij wordt verteld over het leven en werken in Teylingereind. Wat gebeurt er precies achter de muren? Welke jongeren verblijven er en wie helpt ze met een positieve terugkeer in de samenleving? Bovendien kunnen bezoekers met eigen ogen zien hoe de jongeren voor het eerst Teylingereind binnenkomen, hoe de kamers van de jongeren eruit zien en waar ze naar school gaan.

Aanmelden
Bezoekers die in het bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs kunnen zich tot uiterlijk 30 september 2014 aanmelden door een e-mail te sturen naar info@teylingereind.nl. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Minimumleeftijd is 12 jaar.