In een goede sfeer durven jongeren te laten zien wat ze echt willen, wie ze echt zijn. Pas dan kunnen we vooruitgang met hen boeken. Ook de dagstructuur biedt veiligheid, want iedereen weet waar hij aan toe is en wat er wordt verwacht.

Lees meer

Jeugdcriminaliteit in de media

21-01-2015

De belangstelling voor jeugdcriminaliteit in de media is tussen 2007 en 2011 minder gedaald dan de jeugdcriminaliteit op zich. Dat blijkt uit onderzoek van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC).

Terwijl de jeugdcriminaliteit tussen 2007 en 2011 daalde met 44 procent, verminderde de berichtgeving erover met slechts 13 procent. In kwaliteitskranten, het NOS-journaal, actualiteitenprogramma's en gratis kranten was de berichtgeving in overeenstemming met de feitelijke ontwikkeling van de criminaliteit. Populaire kranten, zoals het Algemeen Dagblad en De Telegraaf, nieuwe media als Fok.nl en Geenstijl.nl en websites van landelijke dagbladen besteedden in 2011 evenveel of zelfs meer aandacht aan jeugdcriminaliteit, ondanks de daling van de criminaliteit.

Bron: WODC