Op school kan elke jongere ontdekken dat hij echt wat kan. En wie dat ontdekt, wil vaak meer. De docenten stimuleren hen daarbij zo veel mogelijk. Want wie leert, bouwt aan zijn basis om weer mee te doen in de samenleving.

Lees meer

Gezocht: opdrachten, stageplaatsen en werk

Aan de slag bij de werk-leermeester

04-03-2015

Binnen de muren van Teylingereind is vso-zmok school De Burcht gevestigd. Hier kunnen de jongeren diverse richtingen volgen, zoals de sportklas, klas dienstverlening (o.a. koken en kappersvak), hout-, techniek- en elektrotechniek en de arbeidsklas.

De arbeidsklas is een leer-werktraject met onderwijs en arbeidstraining. De jongeren doen eerst intern, en later eventueel extern, werkervaring op doordat zij samen met de werk-leermeester aan de slag gaan met klussen in en rondom het gebouw en in de werkplaats. Te denken valt aan schilderwerk binnen de inrichting, het onderhoud aan de luchtplaatsen en het aanleggen en onderhouden van de (moes)tuin.

De opdrachten die in de werkplaats uitgevoerd kunnen worden, zijn onder andere kleine productie-opdrachten, licht administratief werk, inpakwerkzaamheden, folders insteken en sorteerwerkzaamheden.

Uiteindelijk doel van dit leer-werktraject is het vinden van een stageplaats of baan buiten de muren van Teylingereind, zodat deze jongeren weer positief kunnen meedoen in de samenleving. Meedoen, dat wil jij toch ook?

Gezocht: opdrachten, stageplaatsen en werk
Om dit leer-werktraject te doen slagen, heeft Teylingereind hulp nodig van werkgevers en opdrachtgevers uit de omgeving. Wij zijn op zoek naar kleinschalige werkopdrachten die door de jongeren uitgevoerd kunnen worden. Daarnaast zijn wij op zoek naar stage- en werkplaatsen in de buurt. De individueel trajectbegeleiders van Teylingereind begeleiden de jongeren wanneer zij buiten aan de slag gaan en hebben nauw contact met werk- en opdrachtgevers.

Meedoen?
Wilt u meer informatie of wilt u deze jongeren op weg helpen naar een passende stage of baan? Neem dan contact op met:

Wim van den Dam
Werk-leermeester
Ew.van.den.dam@teylingereind.nl
T 071-305 06 90