Op school kan elke jongere ontdekken dat hij echt wat kan. En wie dat ontdekt, wil vaak meer. De docenten stimuleren hen daarbij zo veel mogelijk. Want wie leert, bouwt aan zijn basis om weer mee te doen in de samenleving.

Lees meer

Teylingereind opent de deuren voor buren

.

Zaterdag 24 september 2016 opent Forensisch Centrum Teylingereind zijn deuren voor bezoekers. Inwoners van de gemeenten Teylingen en Oegstgeest zijn van harte welkom om een kijkje te nemen binnen de muren van de inrichting.

Vrijwel iedereen heeft er een idee bij: 'een jeugdgevangenis'. Lang niet iedereen is er binnen geweest. Zeker wanneer er in de directe woonomgeving een justitiƫle jeugdinrichting is gevestigd, bestaat de behoefte om eens binnen te kijken. Teylingereind nodigt omwonenden van harte uit voor de open dag van zaterdag 24 september 2016.

Rondleiding
Er vindt zowel 's morgens als 's middags een rondleiding plaats. Hierbij wordt verteld over het leven en werken in Teylingereind. Wat gebeurt er precies achter de muren? Welke jongeren verblijven er en wie helpt ze met een positieve terugkeer in de samenleving? Bovendien kunnen bezoekers met eigen ogen zien hoe de jongeren voor het eerst Teylingereind binnenkomen, hoe de kamers van de jongeren eruit zien en waar ze naar school gaan. Wie helpt ze met een positieve terugkeer in de maatschappij en met welke instellingen werkt Teylingereind daarvoor samen?

Aanmelden
Bezoekers die in het bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs kunnen zich tot uiterlijk 31 augustus aanmelden hier aanmelden. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Minimumleeftijd is 14 jaar.