Aanmoedigen betekent in Teylingereind: kijken naar wat je kunt. Applaus kan iemand over de streep helpen. Zeker als dat van je ouders en je familie komt. Zij zijn wat ons betreft onmisbaar in het veranderingsproces.

Lees meer

Aanmelden voor burendag Teylingereind | 22 september 2018

Zaterdag 22 september 2018 opent Forensisch Centrum Teylingereind haar deuren voor bezoekers. Inwoners van de gemeenten Teylingen en Oegstgeest zijn van harte welkom om een kijkje te nemen binnen de muren van de inrichting. Vanaf 30 augustus 2018 (9.00 uur) kunnen geïnteresseerden zich aanmelden.

Vrijwel iedereen heeft er een idee bij: 'een jeugdgevangenis'. Lang niet iedereen is er binnen geweest. Zeker wanneer er in de directe woonomgeving een justitiële jeugdinrichting is gevestigd, bestaat de behoefte om eens binnen te kijken. Teylingereind nodigt omwonenden van harte uit voor de open dag van zaterdag 22 september 2018.

Rondleiding
Er vindt zowel 's morgens (10.30 - 12.30 uur) als 's middags (14.00 - 16.00 uur) een rondleiding plaats. Hierbij wordt verteld over het leven en werken in Teylingereind. Wat gebeurt er precies achter de muren? Welke jongeren verblijven er? Wie helpt hen met een positieve terugkeer in de maatschappij en met welke instellingen werkt Teylingereind daarvoor samen? Bovendien kunnen bezoekers met eigen ogen zien hoe de jongeren voor het eerst Teylingereind binnenkomen, hoe de kamers van de jongeren eruit zien en waar ze naar school gaan.

Aanmelden
Bezoekers die in het bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs kunnen zich vanaf 30 augustus 2018 aanmelden via www.teylingereind.nl onder het kopje contact. De ervaring leert dat de open dag binnen enkele uren tot dagen is volgeboekt. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en de minimumleeftijd is 14 jaar.