Keuzes maken is belangrijk. Zeker wanneer de jongere terugkeert in de maatschappij is het noodzaak dat hij heeft leren inzien hoe hij de goede keuzes maakt. Dus niet terugvallen in crimineel gedrag, maar toekomstgericht denken en doen.

Lees meer

Bijzonder bezoek in Teylingereind

Professor Gayle Dakof: "Teylingereind is een voorbeeld voor gevangenissen in de VS"

Gayle Dakof (2e van links bij balustrade) en MDFT-therapeuten en supervisoren

Woensdagavond 25 april had Teylingereind een bijzondere gast binnen de muren: professor Gayle Dakof was overgekomen uit Amerika voor een inspiratiesessie. Mevrouw Dakof is grondlegger van de evidence based gezinsbehandeling MDFT (Multi Dimensionele Familie Therapie). MDFT-therapeuten benutten de kracht van het gezin om te komen tot verandering.

In Teylingereind zijn vier MDFT-therapeuten werkzaam, die op een bijzondere wijze te werk gaan. De behandeling start binnen de muren. Als de jongere vrijkomt, dan gaat de behandeling buiten de muren door met dezelfde therapeut. Teylingereind is hierin voorloper geweest en benut de 'crisis', ofwel een kind dat vast komt te zitten, om een alliantie te maken met het gezin.

Naast de inspiratiesessie voor medewerkers van Teylingereind en externe genodigden van o.a. Jeugdbescherming West, Actiecentrum Veiligheid en het Palmhuis, was mevrouw Dakof nieuwsgierig naar onze best practices. Eén daarvan is bijvoorbeeld de goede samenwerking met partners uit ons werkveld. Dit maakt het mogelijk dat een MDFT-therapeut de behandeling kan voortzetten en het niet noodgedwongen de behandeling aan een andere zorginstantie hoeft over te dragen, nadat de jongere is vrij gekomen.