Op school kan elke jongere ontdekken dat hij echt wat kan. En wie dat ontdekt, wil vaak meer. De docenten stimuleren hen daarbij zo veel mogelijk. Want wie leert, bouwt aan zijn basis om weer mee te doen in de samenleving.

Lees meer

Advion doneert gereedschap aan Teylingereind

jongere

Werkmeester Wim:"De samenwerking met Advion verliep heel goed. Als we een opdracht kregen, dan was het binnen een dag klaar."

Advion, totaalleverancier van food, personal en housecold care, heeft Teylingereind blij verrast met nieuw tuingereedschap. Jongeren die in Teylingereind werkervaring opdoen bij de zogenaamde klussendienst kunnen nu gebruik maken van een gloednieuwe bladblazer en bosmaaier, die milieuvriendelijker en lichter zijn. Wat deze donatie helemaal afmaakt is de rugaccu, zodat je in plaats van 15 minuten, ruim een uur kunt werken zonder te hoeven stoppen. Werkmeester Wim van den Dam begint te stralen als hij het over de donatie van Advion heeft: "Ik vind het echt geweldig, soms vraag ik me nog steeds af waaraan we het hebben verdiend."

Toch komt dit geschenk niet uit de lucht vallen. Teylingereind en Advion hebben iets voor elkaar betekend. Advion bleek opdrachten te hebben voor jongens in Teylingereind die graag werkervaring opdoen. Omdat het gaat om jongeren die in een justitiƫle jeugdinrichting verblijven, vindt hiervoor geen betaling plaats. De winst voor jongeren is dat zij hiermee hun kansen verbeteren op de arbeidsmarkt. Wim:"De samenwerking met Advion verliep heel goed. Als we een opdracht kregen, dan was het binnen een dag klaar."

Helaas verhuisde Advion en kwam er een einde aan de samenwerking. Om de werkmeester en de jongeren te bedanken voor het werk dat zij hebben verricht, volgde de donatie. Het einde van de samenwerking betekende het begin van een zorgeloze zomer in het onderhoud. Ook de jongens die helpen bij het onderhoud en de groenvoorziening zijn erg enthousiast. Vol trots zijn ze aan het werk met de gereedschappen.