Aanmoedigen betekent in Teylingereind: kijken naar wat je kunt. Applaus kan iemand over de streep helpen. Zeker als dat van je ouders en je familie komt. Zij zijn wat ons betreft onmisbaar in het veranderingsproces.

Lees meer

Vaderdag, een dag met lading

Gister was het vaderdag. Het is niet vanzelfsprekend een fijne dag voor iedereen. Neem Teylingereind. Sommige jongens die hier verblijven zijn zelf vader. Maar in ieder geval hebben ze allemaal een vader. Soms een vader die ze nooit hebben ontmoet. Of een vader die is overleden. Ook vaders die heel vaak op bezoek komen. En vaders die teleurgesteld zijn dat hun zoon vastzit. Het is voor velen een dag met lading.

Houria, pedagogisch medewerker: "Ik zag de spanning bij Pedro* toenemen in aanloop naar afgelopen zondag. Toen ik hem ernaar vroeg zei hij 'ik zie er tegenop zag om mijn vader te zien, omdat ik weet dat hij teleurgesteld is in mij'." Houria stelde voor dat Pedro een kaart zou schrijven en dat zij een cadeautje zou kopen dat hij tijdens het bezoekmoment aan zijn vader kon geven. De jongen ontspande hierdoor direct, hij vond het een goed idee. En zijn vader werd zichtbaar geraakt door de persoonlijke kaart en het doosje bonbons dat hij van zijn zoon kreeg overhandigd. Een klein gebaar, van grote waarde.

* naam van de jongere is gefingeerd