Hoe ziet het er binnen uit?

Teylingereind heeft plek voor 92 jongens tussen de 12 en de 24 jaar. We hebben tien groepen. Op een instroom- en kortverblijfgroep wonen tien jongens. Op langverblijf en observatie acht. En er per groep overdag en in de avond altijd ten minste twee groepsleiders.
 

Huiskamer

Elke groep heeft een grote huiskamer, waar jongeren samen met groepsgenoten en de groepsleiding eten en leven. Er is een tv en er zijn spellen zoals tafelvoetbal en schaken.

Eigen kamer

Uw zoon heeft een eigen kamer. Daar staan een bed, een tafel, een kast, een wasbak met kraan en een wc in. Van half tien ’s avonds tot kwart voor acht is uw zoon in zijn kamer. In het weekend is dat van acht uur 's avonds tot tien uur in de ochtend. De deur zit dan op slot. Als er iets is waar hij hulp bij nodig heeft, kan hij via een intercom de beveiliging bellen.

Badkamer

Douchen kan niet op de kamer. Daar zijn douchehokjes voor in een badkamer die hij met zijn groepsgenoten deelt.

Keuken, washok en belruimte


Elke groep heeft een eigen keuken, washok en een plek waar je rustig kunt bellen.

Buiten de leefgroep

In het gebouw van Teylingereind is een school met leer- en werklokalen. We kijken samen met uw zoon, en als het kan zijn oude school en u, welk soort les of werk het beste bij hem past.

Bewegen vinden we ook belangrijk. Het is leuk en je kunt er je energie mee kwijt. Daarom kunnen alle jongeren minimaal twee keer per week sporten. We hebben een fitnesszaal, een sportzaal en een groot sportveld buiten. Ook kunnen jongeren naar muziekles, tekenen of schilderen, een kerkdienst of  of andere activiteiten doen. En minimaal twee keer per dag gaan ze naar buiten op de binnenplaats bij hun leefgroep.

Behalve leefgroepen, school en activiteiten hebben we ook een dokter, fysiotherapeut, kapper, imam, dominee en therapeuten. Een soort maatschappij in het klein eigenlijk.