Langverblijfgroep

Binnen Teylingereind zijn drie langverblijfafdelingen. Ook deze afdelingen werken met YOUTURN.

Er zijn twee gewone afdelingen voor maximaal acht jongeren tussen de 12 en 23 jaar. Jongeren komen op deze groepen als zij na vier maanden op een kortverblijfgroep nog wachten op de uitspraak van de rechter, hun detentiestraf verder moeten uitzitten of een PIJ-maatregel hebben.

Op de kortverblijfgroepen krijgt iedereen ongeveer dezelfde behandeling en doen de jongeren alle activiteiten in een groep. Op de langverblijfgroepen kijken we meer naar wat iedereen apart van elkaar nodig heeft. Nog meer dan op het kortverblijf leert de jongere hier met zijn problemen omgaan. Daarom zijn we op deze groep zijn we vooral bezig met het ontwikkelen van vaardigheden en het halen van behandeldoelen die speciaal voor de jongere gesteld zijn. Zo werken we toen naar een zo goed mogelijke terugkeer in de samenleving.

Naast deze twee afdelingen heeft Teylingereind ook een langverblijfgroep voor kwetsbaarder jongens, zoals first offenders, zedendelinquenten, jonge jongens en sociaal/cognitief minder begaafde jongens.