Wat is Teylingereind?

Forensisch Centrum Teylingereind is een justitiële jeugdinrichting (JJI). Sommige mensen zeggen: jeugdgevangenis. Dat klopt niet helemaal. Een gevangenis is in Nederland alleen voor volwassenen. Een JJI lijkt er wel op, omdat jongeren er van de rechter naartoe moeten en opgesloten zijn, maar er zijn ook verschillen. Wij hebben bijvoorbeeld een vast dagprogramma en leren de jongeren dingen die nodig zijn om weer mee te kunnen doen in de maatschappij. Van je bed opmaken, een was doen en koken tot beter nadenken voor je iets doet, minder snel boos worden en verstandige keuzes maken.

School en werk

We hebben een school waar jongeren diploma’s kunnen halen en werktrajecten waarin ze met een werk-leermeester aan de slag gaan. Zo kunnen ze werkervaring opdoen waar ze buiten ook iets aan hebben, zoals schilderen of de tuin bijhouden.

Binnen Teylingereind staat uw zoon er niet alleen voor. Hij heeft een mentor, groepsleiders, leraren en nog veel meer mensen die samen met hem, en als het kan, u als ouder, zorgen dat zijn tijd bij ons zinvol is. Dat hij leert en groeit, zodat hij straks niet opnieuw de fout in gaat.