Hoe gaat een bezoek?

Van aanmelden tot paspoortcontrole en van pieploos door het poortje naar de bezoekzaal. Hoe gaat het als u op bezoek komt in Teylingereind?

LET OP: Er zijn extra regels rondom bezoek i.v.m. corona. Die leest u hier.

Een afspraak maken

Vooraf belt u om een afspraak te maken. Op de dag en tijd die afgesproken is, komt u naar Teylingereind. Hoe u bij ons komt, vindt u hier. Bij de slagboom drukt u op de knop en zegt u dat u op bezoek komt.

In ons gebouw zit meteen rechts de receptie. Daar noemt u uw naam en voor wie u komt. Ook laat u daar uw ID-bewijs zien. Dat is uw paspoort, rijbewijs of ID-kaart. Zo kunnen we zien dat u het bent.

Wat mag u (niet) meenemen?

Niet alles mag mee naar binnen. Uw jas, tas en telefoon kunt u in een kluisje leggen bij de ingang. De mensen van de beveiliging hebben voor u een sleutel voor een kluisje.

Huisdieren of eten en drinken mogen ook niet mee naar binnen. In de wachtkamer staat een automaat waar u koffie, thee, een blikje drinken en iets lekkers kan kopen voor tijdens het bezoek. Dat is wel alleen voor tijdens het bezoek. Uw zoon mag het niet na afloop meenemen naar zijn kamer.

Sommige dingen zijn niet alleen verboden om mee te nemen. Ze zijn zelfs strafbaar. Sigaretten, geld, camera’s, laptops en tablets, alcohol, drugs, wapens en gereedschap bijvoorbeeld. Strafbaar betekent dat we de politie moeten bellen en aangifte doen als we merken dat u ze mee heeft. U mag daarna drie maanden niet meer op bezoek komen en kunt een straf krijgen van de rechter. Zeker weten dat u niet per ongeluk iets meeneemt wat verboden is? Hier vindt u de hele lijst.

Pieploos door het poortje

Als u alles opgeborgen heeft in het kluisje, loopt u door de detectiepoort. Dat is, net als op het vliegveld, een poort die gaat piepen als u iets meeneemt waar metaal in zit.

Als de poort gaat piepen, komt er iemand van de beveiliging bij. Hij of zij mag dan aan uw kleren en lichaam voelen of u iets meeheeft wat niet mag. Ook kunnen ze met een ander apparaat zoeken naar wat er piept, of een speciale hond aan u laten ruiken. Deze hond kan bijvoorbeeld ook ruiken of u drugs meeneemt.

U hoeft niet mee te werken aan deze controle. Dat betekent dan wel dat u niet naar binnen kan en het bezoek dus niet doorgaat.

 

Even in de wachtkamer

Links achter het poortje is de wachtkamer. Daar gaat u zitten tot de groepsleider van uw zoon u komt halen.

Bezoekruimte

De groepsleider neemt u mee naar onze bezoekruimte. Daar ziet u uw zoon. Er kunnen ook andere jongeren zijn met hun bezoek. Ook is er altijd iemand van de groepsleiding of de beveiliging bij die kijkt of alles goed gaat. Als een van hen vraagt of u iets wil doen, dan moet u daarnaar luisteren.

Als de bezoektijd om is, gaat uw zoon weer terug naar zijn groep. U wordt weer teruggebracht naar de kluisjes om uw spullen op te halen.