Contact en eigen spullen

Mag je bellen in Teylingereind?

In Teylingereind mag je geen mobiele telefoon hebben. Jongeren mogen wel bellen met mensen van buiten. Op elke leefgroep is een plek waar je rustig kan bellen. Bellen is niet gratis. Jongeren betalen met een belkaart. Mensen die dat willen, kunnen geld op deze belkaart storten. Dat kunnen ze doen via MyTelio.

Mogen jongeren post versturen en ontvangen? 

Jongeren mogen zoveel post sturen en krijgen als ze willen. We checken alle post om te kijken of er niets in zit wat niet mag. Als een jongere post wil sturen, krijgt hij papier en een envelop van Teylingereind. De postzegel moeten de jongeren zelf betalen. 

Mag een jongere eigen spullen hebben? 

Ouders, verzorgers of een partner mogen dingen voor jongeren meenemen, bijvoorbeeld kleren. Als je iets meebrengt voor een jongere, kun je dat afgeven bij de beveiliging. Eten, sigaretten of shampoo mogen niet meegenomen worden. Deze kunnen jongeren bestellen via de bestellijst op de groep. 

Mag een jongere eigen geld hebben? 

In Teylingereind mag je geen contant geld hebben. Wel krijgt een jongere van ons een bankrekening. Daar kunnen mensen van buiten geld op storten. Ook als een jongere geld bij zich heeft als hij binnenkomt, storten we dat daar op. Er mag maximaal € 200,- op de rekening staan. Dat geld kunnen jongeren gebruiken om dingen te bestellen als snacks, sigaretten (als een jongere 18+ bent) of extra shampoo of douchegel.

Ons bankrekeningnummer is NL 27 RABO 010 837 3983 t.n.v. Stichting Teylingereind o.v.v. de voor- en achternaam van de betreffende jongere.

Jongeren krijgen bij ons ook zakgeld. Elke week maken we een bedrag over op deze rekening. Als een jongere weggaat uit Teylingereind maken we het geld wat nog op de rekening hier staat over naar de rekening buiten.