Familie en vrienden

De eerste weken
Een jongere mag maximaal 2 bezoekers per keer ontvangen. Tijdens de eerste week binnen Teylingereind mogen alleen de (pleeg-), (stief-)ouders of voogd de jongere bezoeken (eerste graad). Na een goedgekeurde registratie mogen ook opa, oma en broers en zussen van 18 jaar en ouder op bezoek komen (tweede graads familie). Ook een partner (18 jaar of ouder) waarmee de jongere een duurzame relatie heeft mag op bezoek komen. Indien ouders of voogd, stiefouders of pleegouders niet op bezoek kunnen komen op de vastgestelde tijden dan kunnen ze op een ander moment komen, in overleg met Teylingereind. Minderjarige (18-) bezoekers kunnen alleen onder begeleiding van een meerderjarige op bezoek komen. Ouders van de minderjarige moeten hier toestemming voor geven.

Bezoek observatieafdeling
Voor de observatieafdeling [De Dijk] gelden in beginsel de regels van de basisafdelingen. Uitzonderingen zijn mogelijk via de teamleider of het onderzoeksteam.

Formulier invullen
Als je voor de eerste keer op bezoek komt, moet je een formulier invullen. Deze kun je via de jongere ontvangen. Als wij het formulier en een kopie van het ID-bewijs binnen hebben, kijken wij of het goed en veilig is om op bezoek te komen.

Bezoekerslijst
Niet iedereen kan op bezoek komen. Jongeren mogen zijn ouders en tien anderen op een bezoekerslijst zetten. Bij jongeren onder de 18 jaar die in Teylingereind verblijven is bij bezoek toestemming van een ouder noodzakelijk. Wij beoordelen of het goed en veilig is als je op bezoek komt. Is dat niet zo, dan mag je niet op bezoek komen. Je hoort dan van ons. Ook als het onderzoek langer dan twee weken duurt, laten we dat weten.

Alleen als je op deze bezoekerslijst staat, kun je een bezoek plannen bij Teylingereind.

Een bezoek plannen
Als je op de bezoekerslijst staat kun je een bezoek plannen. Dit doe je door te bellen naar: 071-305 55 55. Dat kan op maandag t/m vrijdag tussen 8.30 uur en 17.00 uur. (In het weekend en op feestdagen is de bezoekersadministratie gesloten) Je kunt ook een mailtje sturen naar bezoekadministratie@teylingereind.nl. Zomaar langskomen kan niet. 

Jonger dan 18 jaar
Bij bezoekers onder de 18 jaar moeten ouders toestemming geven om op bezoek te komen. Ook mag je alleen onder begeleiding van een volwassene naar binnen.

Hoe vaak op bezoek?
Ouders, broertje, zusjes, ooms, tantes, neven en nichten mogen twee keer per week op bezoek komen. Vrienden mogen één keer per week op bezoek komen op het doordeweekse bezoekmoment. Per jongere mogen er maximaal twee bezoekers per keer komen.

Kennismakingsbezoek ouders nieuwe jongeren

Ouders van nieuwe jongeren kunnen langskomen voor een kennismakingsbezoek. Dit kan nadat ze al een keer op bezoek zijn geweest en een medewerker van de groep hebben gesproken. Tijdens deze kennismaking is er een rondleiding op school en op de groep en kunnen jongeren (onder toezicht) hun kamer laten zien.

Ouders kunnen hiervoor een afspraak via de Bezoekadministratie (071-305 55 55).

Reiskostenvergoeding gemeente voor ouders

Voor wie weinig geld heeft, kan het best lastig zijn om naar Teylingereind te reizen. Veel gemeenten hebben daarom een reiskostenvergoeding.

Als u een uitkering hebt, kunt u de gemeente vragen of zij de reiskosten willen betalen. Als dat zo is, dan willen zij dat u een bezoekbewijs laat zien. Deze kunt op bij de receptie aanvragen als u op bezoek komt. Zij geven dit bewijs maar één keer, bewaar het dus goed.