Een dag uit het leven van...een medewerker beveiliging

Bij Teylingereind werken bijna 250 mensen. Allemaal willen zij hetzelfde: de tijd die een jongere in Teylingereind is zo zinvol mogelijk maken. En allemaal zijn ze onmisbare deeltjes in het geheel van Teylingereind.
Hoe ziet hun dag er uit? Wat doen ze? En met wie? Vinden ze het leuk? Dat lees je in 'Een dag uit het leven van'.

Een dag uit het leven van... een medewerker beveiliging

Vandaag heb ik een vroege dienst, dus start ik om zeven uur. Via de medewerkersingang ga ik naar binnen. Mijn collega’s van de nachtdienst checken of ik pieploos door de detectiepoort ga. Dat ga ik natuurlijk, want als iemand weet wat er wel en niet Teylingereind in mag, dan ben ik het. Ik pak mijn sleutels en mijn teleprotect. Daarop krijg ik door als er ergens alarm is en kan ik zelf ook alarm slaan als dat nodig is.

Ik start mijn dag in de centrale post. De centrale post is het hart van Teylingereind. Het is de plek waar bezoekers en collega’s langs binnenkomen, van waaruit we op monitoren alles in en om het gebouw in de gaten houden en waar we de deuren in het gebouw kunnen openen.

Wij zijn vandaag met zijn vieren. Ik doe de medewerkersingang, waar de collega’s die zo op de leefgroepen beginnen inmiddels binnen komen. Iets daarna druppelen de mensen van kantoor en school binnen. Wanneer ik even koffie pak voor mijn collega’s in de centrale post, gaat er een alarm. Het is in de sportuimte. De koffie moet wachten, want alarm gaat voor.

Ik ren zo snel als ik kan naar de sportruimte. Dat doe ik niet alleen, want van elke leefgroep rent er iemand op alarm. Bij de fitness zie ik dat een jongere agressief doet. Het lukt om hem, samen met een collega, rustig te praten. Gelukkig kunnen we veel incidenten op die manier oplossen. Met de collega’s die erbij waren, bespreek ik kort wat er gebeurd is. Dan haal ik verse bak koffie, ga ik terug naar mijn werkplek en meld het voorval in ons registratiesysteem.

Veel tijd voor koffie is er niet, want om tien uur sta ik ingepland om met een jongere naar de tandarts te gaan. Normale controles doet onze eigen tandarts altijd, maar dit is een spoedafspraak en moet buiten Teylingereind. De jongere komt met zijn groepsleider naar de intake. We handelen het protocol voor voorbereiding van een medisch transport af en vetrekken met zijn drieën richting tandarts.

Het bezoek verloopt goed. De jongere heeft gelukkig geen pijn meer en we zijn ruim op tijd terug voor de urinecontrole van een andere jongere, die om 13 uur gepland staat. Als ik op mijn post zit, help ik mensen die een afspraak hebben voor een sollicitatie of advocaat van een jongere zijn. Ik controleer ze, meld ze aan en zet ze, als ze pieploos door de poort zijn, in de wachtkamer.

Tegen drie uur is het einde van mijn dienst in zicht. Ik draag bijzonderheden over aan de volgende dienst en hang mijn sleutels en teleprotect terug in mijn lockertje. Morgen weer een nieuwe dag! Dan sta ik ingepland om te assisteren bij een controle door een speurhond op een groep. Spannend wat daar uit zal komen!

Hoe word ik medewerker beveiliging?

Om bij ons als medewerker beveiliging te werken, moet je een MBO2 diploma Beveiliger hebben. Verder willen we dat je minimaal 23 jaar oud bent en geen strafblad hebt.

Vragen? Bel ons op 071 - 305 55 55