Een dag uit het leven van... een gedragswetenschapper

Bij Teylingereind werken bijna 250 mensen. Allemaal willen zij hetzelfde: de tijd die een jongere in Teylingereind is zo zinvol mogelijk maken. En allemaal zijn ze onmisbare deeltjes in het geheel van Teylingereind.
Hoe ziet hun dag er uit? Wat doen ze? En met wie? Vinden ze het leuk? Lees bij Een dag uit het leven van...

Een dag uit het leven van... een gedragswetenschapper

De beveiliging ziet me al aan komen lopen en haalt de poort al van het slot. De collega’s zwaaien vriendelijk. Zij zijn met hun 24-uursdiensten al even aan het werk. Na de toegangscontrole, pak ik mijn sleutels en alarm. De dag kan beginnen!

Op kantoor lees ik de overdracht; wat is er gisteren en na sluitingstijd gebeurd op de verschillende groepen? Op de groep waar ik aan gekoppeld ben, is een jongen op kamer gezet omdat hij de aanwijzingen van de groepsleider niet op wilde volgen. Omdat ik de groepsleider en de jongere graag wil spreken hierover, loop ik in de schoolpauze naar de groep. Daar vertellen de groepsleiders wat er precies gebeurde gisteren en hoe de dag tot nu toe loopt. Vervolgens ga ik in gesprek met de jongere. Samen zoeken we naar vaardigheden en oplossingen die hij zou kunnen inzetten, of waar hij hulp bij nodig heeft om te ontwikkelen. Na het gesprek heb ik een vergadering met de verlofcommissie. Daar kijken we met verschillende collega’s naar de trajecten van de jongens en bespreken we of de verlofaanvragen die ze gedaan hebben aan de voorwaarden voldoen om ze goed te keuren.

In de middag staat er een behandeling van een jongen op het programma, vaak kan een gedragswetenschapper van Teylingereind dat zelf doen. Lukt dat niet? Dan kijken we wat er nodig is en zorgen we dat we iemand in huis halen die de juiste hulp kan bieden. Zo leveren we maatwerk aan iedere jongere.

Na de behandeling loop ik door naar de overdracht op de groep. Kort bespreken we alle jongens. Na de afspraken en gesprekken loop ik weer naar kantoor. Ik heb een gemiste oproep van een jongen die vandaag op verlof is. Ik bel hem terug en wat blijkt? Hij heeft zijn toets op school gehaald! Ik ben ontzettend blij voor hem. Het is een belangrijke stap op weg naar een leven zonder nieuwe delicten en daar doen we het met zijn allen voor.

Opgewekt werk ik nog wat mails bij. Dan zit de dag erop en ga ik lekker naar huis. Onderweg groet ik wat groepsleiders en de beveiliging. Terwijl de poort weer achter me dicht valt, hoop ik voor mijn collega’s en voor de jongens op een rustige avond in de dynamische wereld van Teylingereind.

Hoe word ik gedragswetenschapper?

Om als gedragswetenschapper bij Teylingereind te kunnen werken heb je een master klinische- of ontwikkelingspsychologie of orthopedagogiek nodig. Ook moet je beroepsgeregistreerd (bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ)) zijn of voldoen aan de voorwaarden om je te registreren. Daarnaast willen we dat je 23 jaar of ouder bent en geen strafblad hebt.

Vragen? Bel ons op 071 - 305 55 55