Een dag uit het leven van... een stagiaire HR

Bij Teylingereind werken bijna 250 mensen. Allemaal willen zij hetzelfde: de tijd die een jongere in Teylingereind is zo zinvol mogelijk maken. En allemaal zijn ze onmisbare deeltjes in het geheel van Teylingereind.
Hoe ziet hun dag er uit? Wat doen ze? En met wie? Vinden ze het leuk? Lees bij Een dag uit het leven van...

Een dag uit het leven van... een stagiaire HR

Een nieuwe stagedag! Ik bel aan bij de poort en mag naar binnen, vraag mijn sleutelbos en ga pieploos door het poortje. Na het opstarten van mijn computer en een kopje thee, kijk ik wat ik vandaag ga doen. Ik lees mijn mail door, haal de post uit het postbakje en bepaal wat het belangrijkste is om mee te starten.

Eerst een sollicitant bellen om haar uit te nodigen voor een gesprek. Goed nieuws geven is altijd een leuk begin van de dag. Helaas, geen gehoor. Ik spreek de voicemail in. Dan ga ik aan de slag met de voorbereiding van het werkoverleg straks. Er staan een aantal actiepunten die ik nog moet oppakken. Gelukkig heb ik daar nog wel even tijd voor. De telefoon gaat. Het is de sollicitant die terugbelt om een afspraak in te plannen. Ik kijk in de agenda van de selectiecommissie welke datum het beste uit komt en bespreek dat met haar. Als we een datum en tijdstip hebben afgesproken, bevestig ik de afspraak via het systeem en maak een digitaal sollicitatiepakketje in orde voor de selectiecommissie.

Dan ga ik weer verder met de actiepunten voor het overleg. In de pauze eet ik in de kantine de soep van de dag en praat wat bij met collega’s. Daarna lopen we samen door voor het overleg.

Als ik weer op mijn kamer kom, zie ik de terugkoppeling van een aantal sollicitatiegesprekken die vanochtend gevoerd zijn. Ik bel de kandidaten die door zijn naar de tweede ronde, om te vertellen dat ze een late dienst mogen meelopen. Ik leg ze kort uit hoe dat gaat en stuur ze de bevestiging en de informatie die ze nodig hebben.

Daarna maak ik wat tijd vrij om aan mijn stagewerkplan te werken en ik voeg ik digitaal een aantal stukken in in de personeelsdossiers. Dan is de dag alweer voorbij, ik sluit mijn computer af, zeg de beveiliging gedag, lever mijn sleutels in en ga naar huis.

Hoe word ik stagiair HR?

Om als stagiair HR bij Teylingereind te kunnen werken moet je in je tweede of derde jaar HBO HRM zitten. Daarnaast willen we dat je 21 jaar of ouder bent en geen strafblad hebt.

Vragen? Bel ons op 071 - 305 55 55