Een dag uit het leven van... een test-assistent

Bij Teylingereind werken bijna 250 mensen. Allemaal willen zij hetzelfde: de tijd die een jongere in Teylingereind is zo zinvol mogelijk maken. En allemaal zijn ze onmisbare deeltjes in het geheel van Teylingereind.
Hoe ziet hun dag er uit? Wat doen ze? En met wie? Vinden ze het leuk? Lees bij Een dag uit het leven van...

Een dag uit het leven van... een test-assistent

Een nieuwe dag! Ik bel aan bij de poort en mag naar binnen, ga pieploos door het poortje en pak mijn alarm en mijn sleutels. Op mijn kamer start ik mijn computer op en kijk met een kop thee wat ik vandaag ga doen.

Er is een nieuwe jongen, zie ik. Om 10 uur staat zijn intake gepland. Snel werk ik mijn mail af en loop naar de instroomgroep om de jongen mee te nemen naar de testkamer. Daar help ik hem om vragenlijsten in te vullen. Soms ontstaan er tijdens het invullen hele gesprekken, omdat een jongen even wil kletsen over de test of zijn tijd hier. Dat is dit keer niet zo. Hij geeft netjes antwoord op mijn testvragen, maar gaat verder nergens op in. Als we klaar zijn, breng ik hem weer naar de groep.

Terug op mijn plek verwerk ik de uitkomsten. Straks ga ik ze bespreken met de gedragswetenschapper. Die heeft om twee uur vanmiddag pas tijd, dus ik kan nog rustig een broodje eten. In de kantine tref ik wat collega’s. We praten bij over het weekend, en vooruit, ook een beetje over werk.

Na de lunch start ik het digitale dossier op van de nieuwe jongen. Elke jongere krijgt zo’n dossier. Ik maak het aan in een landelijk systeem. Het maken van zo’n dossier kost best even tijd. Ik moet er namelijk voor zorgen dat het volledig is. Dat betekent dat de rapportages van alle disciplines (groepsleiding, schoolleiding en gedragswetenschapper) in dat systeem komen te staan. Het is aan mij om te zorgen dat iedereen op tijd de juiste dingen aanlevert en dat ze goed in het systeem komen. Dat moet best snel, want binnen een week moet de eerste informatie al in het systeem staan en binnen drie weken moet er een perspectiefplan zijn. En dat is ook goed, want alleen dan kunnen we vlot met een jongere aan de slag.

Het is inmiddels twee uur, dus ik loop naar de gedragswetenschapper. In het begin was het wennen om zoveel afgesloten deuren tegen te komen, maar inmiddels weet ik al niet meer beter. Samen met de gedragswetenschapper bespreek ik de uitkomst van de vragenlijsten van vanochtend.

Na het gesprek zet in op mijn kamer mijn aantekeningen in het systeem. Ik werk de perspectiefplannen bij die vanuit de rapportages uit het landelijk systeem komen en sluit af. Tijd om mijn sleutels en alarm in te leveren en naar de bus te wandelen. Morgen weer een dag.

Hoe word ik een test-assistent?

Om bij ons als test-assistent te kunnen werken heb je een afgeronde HBO-psychologiestudie met aanvullende NIP-cursus of studie Psychologie met aantekening psychodiagnostiek nodig. Daarnaast willen we dat je 23 jaar of ouder bent en geen strafblad hebt.

Vragen? Bel ons op 071 - 305 55 55