Zorg

Zorg is een belangrijk onderdeel van de dagelijkse praktijk in Teylingereind. We hebben een eigen medische dienst voor somatische en psychische klachten. Voor dat laatste zijn er ook gedragswetenschappers en diverse andere (vak)therapeuten.

Medische dienst

Voor gezondheidsproblemen die jongeren kunnen ervaren, hebben wij een medische dienst. U kunt daarbij denken aan zowel somatische als psychische klachten. Veel medische zaken kunnen onze verpleegkundigen, huisarts, psychiater en tandarts hier in huis afhandelen. Is er meer specialistische zorg nodig? Dan zorgen wij dat de jongere die krijgt door extern te kijken wat er nodig en mogelijk is.

Gedragswetenschappers

Mentale gezondheid vinden we minstens zo belangrijk. Onze gedragswetenschappers houden die bij de jongeren in de gaten. Als het nodig is, bieden wij de jongere een behandeling aan. Bijvoorbeeld in agressiehantering of met middelengebruik.

Vaktherapeuten

Naast deze behandelingen bieden we meer vormen van therapie. Zo hebben we een aantal vaktherapeuten in dienst die met de jongeren werken op een manier die aansluit bij hun behoeftes en competenties. Jongeren kunnen bij ons psychomotorische therapie (PMT), creatieve therapie en muziektherapie volgen.

MDFT (multidimensionele familietherapie)

Daarnaast bieden we MDFT, multidimensionele familietherapie. Dat is een intensieve vorm van therapie die de jongere en zijn omgeving helpt om inzicht te krijgen in de problemen die spelen en te werken aan positieve veranderingen. Hierdoor vermindert probleemgedrag of verdwijnt het zelfs helemaal.

Meer weten over MDFT? Kijk dan hier.